Predstavljanje kampanje “Pobijedi vrijeme#spasi mozak“

Predstavljanje kampanje “Pobijedi vrijeme#spasi mozak“

Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u petak 26. listopada u zagrebačkomu Chromos Toweru na konferenciji za medije predstavljaju kampanju o moždanom udaru “Pobijedi vrijeme#spasi mozak“.

Cilj kampanje je pravovremenim i vjerodostojim informacijama podizati svijest građana o moždanom udaru, metodama liječenja te važnosti preventivne medicine koja spašava ljudske živote i resurse javnom zdravstvu. 

O iskustvu moždanog udara govorit će psihologinja Aleksandra Mindoljević Drakulić, glumac Željko Vukmirica i liječnik obiteljske medicine Hrvoje Jurlina. Ciljeve kampanje predstavit će doc.dr. Hrvoje Budinčević, predsjednik Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara i dr. Maja Silobrčić Radić, specijalist epidemiologije iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.  

U kampanju Pobijedi vrijeme#spasi mozak uključio se širok krug liječnika, pacijenata i javnih osoba koje svojim iskustvom i znanjem nastoje podignuti javnu svijest o moždanom udaru i tako pridonijeti smanjenju broja smrtnih slučajeva i stope invaliditeta od posljedica moždanog udara. Naime, moždani udar je drugi vodeći uzrok smrtnosti u Hrvatskoj i opterećenja bolestima, te jedan od glavnih uzroka demencije. U Hrvatskoj svakih sat i 20 minuta netko umre od moždanog udara.

Nakon službenog djela prikazat ćemo videospot kampanje Pobijedi vrijeme#spasi mozak, čije emitiranje su besplatno podržali kinoprikazivač Cinestar i javni medijski servis HRT.

 

 

Popunite obrazac kako biste se prijavili na listu


Prijava uspješna! Hvala Vam na učlanjivanju.